Malinska

Malinska je turističko mjesto smješteno na zapadnoj obali otoka Krka u mirnom, šumovitom zaljevu. Zbog svojeg geografskog položaja i ugodne mediteranske klime sa malim brojem padalina i oko 260 sunčanih dana u godini, Malinska od davnih dana privlači brojne posjetitelje.
Gastronomska ponuda restorana, konoba i hotela u Malinskoj je bogata, a  temelji se na plodovima mora koji, u kombinaciji s plodovima zemlje, čine dio autohtone dubašljanske kuhinje.
Čisto more i brojne privlačne plaže omogućuju uživanje u moru i suncu.
Već godinama se na plaži Rupa, kao priznanje kvaliteti i opremljenosti plaže, vijori međunarodna nagrada, Plava zastava. 
Prirodne ljepote, ugodna i blaga klima predstavljaju značajno obilježje Malinske i čine je mekom za bicikliste i šetače. Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i mikroklimi, Malinska je poznata po lječilišnom i kupališnom potencijalu.
Tijekom godine u Malinskoj možete uživati u brojnim koncertima klasične i tradicionalne glazbe koji se osim u atriju franjevačkoga samostana održavaju i na drugim lokacijama.
Osim župne crkvu sv. Apolinara u Bogovićima potrebno je istaknuti i crkveno-galerijski kompleks Sv. Nikole u središtu Malinske. Kompleks je novijega datuma, a ljeti je središte likovnih događanja.

Kontakt

Tanja Lulić - KRALJ d.o.o.
Nikole Tesle 5
51511 Malinska
tanja.lulic@ri.t-com.hr
Telefon/Mobitel:
+385 (0) 91 226 226 8

Malinska

Pročitaj detaljnije


Linkovi